Ride Ke Mae Hong Son 1864 corner, Pai, Phu Tub Berk (Day 9& 10)

Salam rakan2/overlanders

Day 9 & 10 -Phu Tub Berk-
Awal2 pagi aku dah bangun sbb takut terlepas awan nano kt atas pergunungan ni, tunggu punya tunggu x dak, sbb nak kena ada hujan sikit2 baru dpt awan nano tu. Nak tgkap gmbaq sunrise plak, matahari kena lindung dengan awan, jadi aku snap la apa yg dpt..
Pkul 10 pagi baru aku n cikman kemas2 brg dan kluaq, kami naik dekat menara PTB untuk amik gmbaq. Ketinggian di situ adalah 1768 Meter. Nasib kami awal sikit, lepas kami sudah ja snap2 gmbaq, pakat meneru naik atas ni. Selesai ja kami pun start moto untuk turun ke Petchabun, pertengahan semasa turun aku berenti dgn cikman nk amik gmbaq, aku perasan ada 3 biji kereta plet malaysia tgh berenti bergambaq, aku bg salam dan pakat2 mai dok kerumun aku n cikman.. x sempat nk tnya depa nama n mai dari mana, sbb soalan depa bertalu2 hehe…abg tu sempat amik no tel aku ja. Dekat 30 minit bersembang, kami mtk diri nak ke petchabun.. target kami adalah stesen keretapi Hua Lamphung Bangkok, sampai di Saraburi aku bincang dgn cikman samada jadi nak naik train atau nak ride, kami buat keputusan untuk ride balik ke malaysia, aku mesej cikgu wan dgn Bg Rosli sulaiman untuk dptkan route supaya x masuk laluan ke bangkok, bukan apa kalau dh sesat buang masa ja.
Kami ride malam, sampai di nakorn phatom mata dah rabak…sebab seharian ride dari PTB.. tidoq sejam lebih atas kerusi depan 7E..pkul 7.30 pagi tadi kami start ride, memang tidoq x ckup..sampai di Prachuap, singgah sekali lagi kedai mkn yg kami singgah haritu.. jumpa 3 keluarga dri malaysia naik 4×4 nak ke MHS 1864. Depa bergambaq dgn kami, aku terlupa nk amik gmbaq pakai kamera sendiri..

Lepas salam2. Kami pun gerak, punya la mengantuk tuhan saja la yg tau, sbb tidoq x ckup..bwk moto 60km/j ja kot…. lepas chumpon kami kena hujan lebat sampai la ke Suratthani..

Dh pkul 7 lebih, badan pun x ckup rest, aku n cikman tidoq kt sini dlu..bilik 400bhat shj.. cantik mcm bangkok resort di Hatyai…
To be continue…last day
#GGK

#MistikTuring

#Ride2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: